Op deze pagina ziet u foto’s van diverse interieurstijlen. Welke stijl past het beste bij u?

 

Klassiek Interieur

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4

In een klassiek interieur wordt veelal symmetrie toegepast. Het straalt rust uit en er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen als zijde en fluweel. De vloer is voorzien van marmer of gepolitoerd hout eventueel gelegd in een visgraat motief. Sculpturen, kolommen, sierlijstwerk, lambrisering, gedrapeerde gordijnen, kroonluchters en vergulde kandelaars zijn zeker kenmerken die bij deze stijl thuis horen.

 

Kleurrijk Wonen

Kleurrijk wonen foto 2 foto 3 foto 4

De naam zegt het eigenlijk al. In dit interieur wordt veel kleur toegepast. Het is de kunst om de juiste mix van kleuren en patronen te vinden, hierdoor bereik je een interieur dat in balans is.

 

Traditioneel Landelijk Interieur

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4

In landelijke interieurs wordt gebruik gemaakt van pure materialen zoals houtdelen, een stenen vloer, linnen en katoenen stoffen, gestuukte wanden en de dakbalken in het zicht. Patronen op de stoffering die vaak voorkomen zijn bloemen of eenvoudige blokmotieven. Potten, pannen en serviesgoed staan in het zicht, rieten manden en houten krukjes mogen hierbij ook niet ontbreken.

 

Modern / Design

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4

Kenmerkend voor Modern / Design is het gebruik van harde materialen als glas, kunststof, beton, (natuur)steen en RVS. De meubels zijn strak van vorm en hebben simpele lijnen. Ook kunst is een belangrijk item in de vorm van schilderkunst of sculpturen. Licht, lucht en ruimte is hier van toepassing!

 

Modern Landelijk Interieur

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4

De basiskeuzes zijn dezelfde, als bij een traditioneel landelijk interieur, maar alle versieringen en de veelheid aan objecten zijn afwezig. Hierdoor ontstaat een serene sfeer, waarbij de inrichting wel persoonlijk, comfortabel en gebruiksvriendelijk blijft. De nadruk ligt op naturel materiaal en er wordt gekozen voor 1 uniek object wat als “ natuurlijk” kunstwerk in het interieur wordt geplaatst.

 

Scandinavisch Design

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4

De hoofdingrediënten voor een Scandinavisch interieur zijn rustige kleuren, veel wit en een beetje zwart. Scandinavisch design is eenvoudig en praktisch met af en toe een grafisch dessin en tekst op textiel of in een lijstje. Meubels in een Scandinavisch interieur zijn wit of van een lichte houtsoort maar ook bamboe en rotan zijn veel voorkomend.